”Fereastra Inteligentă” creată de Samsung, prezentată la CES 2012(video)

Samsung a dezvăluit un secret al viitorului.  Actualizarea constă în transformarea unui lucru util în ceva extraordinar de util. Fereastra comună dintr-o casă a devenit datorită companiei Samsung ”Fereastra Inteligentă”, cu un Ecran plat LCD de 46 inch, rezoluţie de 1366 x 768 pixeli şi un raport de contrast de 500:1.

Dacă doriţi să admiraţi curtea prin fereastra bucătăriei o puteți face destul de ușor, ecranul devine perfect transparect. Una din funcții îți dă posibilitate să închizi sau să deschizi jaluzelele, care, deși sunt proiectate și virtuale, îndeplinesc aceeași funcție ca și cele obișnuite.

Între timp, dacă doriți să vedeți prognoza meteo pentru a decide dacă grădinăritul este o idee bună pentru a doua zi, fereastra vă vine în ajutor, ea vă va permite să faceți mai multe lucruri noi despre care omenirea visa până acum. Noua tehnologie Samsung a făcut ecranele LCD tradiţionale de până la 20 procente mai transparent decât tehnologia veche LCD.

Socializarea este și ea ușor de accesat, fereastra oferă conexiuni directe cu Twitter şi Facebook. Televizor, calculator și tot biroul poate fi transformat într-o fereastră cu touch screen pe toată suprafața care pentru a fi completă, datorită faptului că e transparentă, lasă lumina solară să intre în odaie, chiar și atunci când privești televizorul.

Se pare ca până la sfârşitul anului 2012, piața de consum va avea aceste ecrane transparente LCD disponibile pentru instalarea în case. Răspândirea unei noi tehnologii, care a fost destul de des discutată în lumea reală, dar mai des în filmele SF, a fost inițiată prin noile ”fereastre inteligente”. Cei mai mulți compară elementul cheie prezentat cu scenele de viitor din filmul ”Minority Report” cu Tom Cruise.

Filmulețul arată prezentarea oficială de către Window Samsung Smart din Las Vegas la CES 2012 a noilor ferestre ale viitorului.

,