”Traficată” – un nou roman apărut în SUA despre viața unei fete din Moldova

“Trafficked” (Traficată) – o privire nestrămutată despre sclavia umană, este scris de jurnalista, scriitoarea și profesoara Kim Purcell. Acest roman de debut este bine documentat și reflectă traficul de ființe umane într-un coșmar al realității.
Romanul inspirat din fapte reale este despre o tânără orfană din Republica Moldova, care era pe calea cea bună cu note bune la învățătură, prieteni și un viitor promițător în țara ei.
Jurnalista a fost inspirată pentru roman în timp ce preda limba engleză imigranților săraci din Los Angeles. Ea zice că a vizitat Moldova – ”Țară săracă din care provin multe victime ale traficului”.

“Am vrut să înţeleg cum persoanele obișnuite ar putea ajunge în această situaţie îngrozitoare”, a spus Purcell. “Aşa cum am aflat din mai multe povestiri de la victime care au fost traficate, am văzut că în fiecare caz, aceste persoane au avut şanse de a reuși să aibă o viață normală. Așa am realizat că sclavii moderni nu sunt diferiți de mulţi dintre noi. Cu toţii uneori ne oprim să facem unele lucruri pe care le dorim sau care ar trebui să le facem pentru că ne e frică.”
Personajul romanului – Hannah, este o adolescentă obişnuită din Moldova, părinţii căreia au fost ucişi într-un atentat terorist. În timp ce era încă în doliu pentru pierderea cumplită, primește o ofertă care suna prea bine ca să fie adevărată: un loc de muncă în calitate de bonă pentru o familie de ruși din Los Angeles.

La început, credea că norocul a venit și în viața ei, dar, ajungând în familia Platonov, a intrat rapid într-un nou coşmar. Lillia Platonov o forțează pe Hannah să lucreze şaisprezece ore pe zi la curăţarea și întreținerea casei, în plus, nu o lasă să iasă din casă, iar Serghei este plin de secrete și refuză să îi plătească pentru muncă.

Blocată într-o ţară străină, cu acte false, fără bani, nu cunoștea pe nimeni care ar putea să o ajute. Astfel, Hannah a devenit un sclav modern. Cu cât mai mult descoperă secretele familiei ciudate, cu atât mai mult viața ei și a celor apropiați ei din Moldova devine în pericol. Disperată și singură, reușește să o adăpostească un băiat din casa vecină, pentru ca la final, singura persoană care ar putea să o salveze, este ea însăși.

Sursa: impact.md cu  referire la marketwach.com și kimpurcell.com

,