Pericol pentru „Energoatom”

În Moldova a fost emis un mandat de arest şi urmărire penală pe numele lui Yurii Nedashkovskyi, Preşedintele întreprinderii de Stat NAEC „Energoatom” din Ucraina.

Sursa acestor informaţii este chiar interviul lui Nadashkovskyi pentru postul de ştiri ZN.

„În opinia mea, acest caz penal este complet fabricat. Acesta a fost organizat numai cu scopul de presiune asupra mea, ca presedinte al întreprinderii de stat NAEC „Energoatom”, – a spus el.

„Membrii unui grup criminal internaţional încearcă să pună presiune asupra mea pentru a obţine executarea ilegală a unui număr de decizii,  iar cauza emiteriii acestui mandat de către  instanţele judecătoreşti din Moldova sunt pentru a colecta datoriile de fapt fictive şi a influenţa în mod artificial preţurile NNEGC” Energoatom ” în favoarea unui număr de companii offshore, conduse de Remington Worldwide companiile LTD din Moldova şi controlate de către membrii unei organizaţii criminale „, – a spus Nedashkovskyi Yurii.

” Urmărirea penală a poliţiei corupte din Republica Moldova este rezultatul unor tentative organizate de membrii organizaţiilor criminale frauduloase care au obţinut deciziile instanţelor străine în Ucraina şi acum sa încheiat cu eşec pentru ei, ca urmare a acestor decizii a devenit imposibilă acţiunea lor în Ucraina, unde se află SE NAEC „Energoatom”, – a mai precizat Nedashkovskyi Yurii.

Săptămâna trecută la graniţa moldo-ucraineană a fost reţinut fără motive sau acte, preşedintele cadrului juridic al „Energoatom”, Oleg Polyschuk. El se întorcea de la Chişinău unde a fost membrul unei delegaţii oficiale din Ucraina care a participat la nişte întrevederi cu oficiali privind cooperarea comercial-economică, la iniţiativa lui s-a discutat despre eventuala protecţie de atacurile raider. Acest fapt se datorează numeroaselor procese de judecată a companiei ucrainene din ultimii ani privind problema unor atacuri şi legătura acestora cu nume importante din Moldova şi anume Veaceslav Platon, care face parte din cei 10 cei mai bogaţi oameni din Moldova. Platon deţine mai multe firme şi societăţi în Belize, Marea Britanie, Gibraltar, Irlanda, Republica Moldova, Rusia, SUA, şi Ucraina.

,