„Mişcare Politică Greşită” Moldova regretă vânzările de arme către Armenia

Agenţiile de ştiri din Armenia şi Azerbaijan prezintă astăzi o ştire legată de vânzările de arme din Moldova către Armenia.

Prim-ministrul Republicii Moldova, Vlad Filat a recunoscut că vânzarea de arme către Armenia a fost o mişcare politică greşită şi şi-a a cerut scuze preşedintelui Republicii Azerbaidjan Ilham Aliyev,  acestea au fost declarate pentru postul de ştiri 1news.az de către ambasadorul Republicii Moldova la Baku, Igor Bodiu.

Diplomatul a declarat că într-adevăr Chişinău a vândut arme în valoare de 3 milioane dolari Armeniei, şi a numit mai apoi acest fapt, drept „o mişcare politică greşită”. În acelaşi timp, el a subliniat că „nu există sancţiuni internaţionale care ar interzicere a vânzările de arme pentru Armenia”.

„Atât Republica Moldova cât şi Azerbaidjanul sunt membre ale GUAM, [Organizaţiei pentru Democraţie şi Dezvoltare Economică a patru state post-sovietice: Georgia, Ucraina, Azerbaidjan şi Moldova], şi sperăm că acest fapt nu va afecta relaţiile noastre. Moldova şi-a înfiinţat două comisii care investighează incidentul. Încă o dată, permiteţi-mi să spun, a fost miscare politică greşită „, a spus Bodiu.

Menţionăm că mai devreme Vlad Filat a spus că nu ştia nimic despre vânzarea respectivă în Armenia – în ciuda faptului că semnătura sa este prezentă pe documentele de vânzare.

Sursa: Epress.am

,