Casa specială din Longview

TDN.com vorbeşte astăzi despre o moldoveancă care, împreună cu soţul ei american au făcut o casă pentru cei care au nevoie de ajutor.

Cristina şi Ben LaFountaine au deschis uşile unei astfel de case în oraşul în care trăiesc, Longview.

„Am aşteptat un an şi jumătate pentru a face acest lucru ” a spus Ben LaFountaine.

Cristina LaFountaine este de origine din Moldova şi a ajuns la Pacific Northwest în urmă cu trei ani ca un student cu schimb de experienţă în SUA. Ea a studiat jurnalismul şi marketingul în colegiu, dar spune că a găsit un loc de lucru part-time într-o locuință socială din Portland, unde s-a simţit foarte bine.

„Eram în căutarea unui loc de muncă, am încercat, şi mi-a plăcut,” zice Cristina LaFountaine de 23 de ani.

Ea a spune că  a îngrijit oameni cu handicap, pacienţii bolnavi mintal, diabetici şi  pacienţi în scaunul cu rotile. LaFountaine au planuri să mai angajeze un asistent care să lucreze la domiciliu. Între timp, Cristina a devenit asistentă medicală cu certificat, antrenată în CPR, prim ajutor şi manipularea alimentelor. Dea semenea, ea a primit o licenţă pentru locuința socială în această toamnă de la Departamentul de Servicii Sociale de Sănătate din Washington.

Cuplul LaFountaine au cumpărat casa de poveste în martie, pentru 191.900 dolari. Ea era construită iniţial ca un centru de îngrijire, dar LaFountaine au pus podele din lemn masiv, balustrade de-a lungul pereţilor şi au scos tapetele uzate.

„Noi ne simţim  ca acasă”, a declarat Ben LaFountaine de 26 ani, care lucrează pentru organele de urmărire penală.

Casa are spaţiu pentru şase locuitori, dar acum este goală, a spus Cristina. Reglementările de stat le permite familiei LaFountaine să accepte un maximum de doi rezidenţi ai Medicaid. Fiecare dormitor are baie mai mică, iar LaFounatine trăiesc la parter.

Casa are un living spaţios şi o terasă în aer liber, unde locatarii pot privi uneori cum cerbii din Columbia Heights ies la păscut.

,