Un bărbat din Iași a trăit șase ani cu un cuțit înfipt în cap

Un bărbat din Iași, în vârstă de 36 de ani a trăit șase ani cu un cuțit înfipt în cap . El s-a prezentat la doctor pentru control oftalmologic, din cauza unei infectii la ochiul stâng. Pentru că medicii nu au reușit să identifice sursa infectiei, i-au făcut o radiografie . Mare le-a fost mirarea când au văzut că în capul tânărului era o lamă metalică de la un cuțit de aproximativ 12 cm .

După ce a rememorat toate incidentele, şi-a dat seama că lama cuţitului se afla acolo în urma unui conflict de la o petrecere la care a participat în urmă cu şase ani. „În urma unei altercaţii din vara lui 2005 m-am ales cu acest cuţit, dar nu am simţit nimic în tot acest timp. Ştiu că în urma conflictului de atunci am venit la spital şi am fost cusut, dar corpul metalic a rămas înăuntru. Nu mai ţin minte cine mi-a băgat cuţitul, era noapte” Medicul ORL-ist Vasile Costinescu s-a ocupat de caz . Operatia a fost un succes, iar tanarul va fi externat vinerea viitoare.

El are o familie și doi copii.

Mulți medici au renunțat la caz, atunci când au auzit despre ce fel de operație este vorba. Vineri dimineața bărbatul a fost supus unei intervenții chirurgicale, la care a participat doctorul Vasile Costinescu, expert în astfel de operatii complicate. „Pacientul a fost supus unei examen Computer Tomograf pentru a vedea cu exactitate locul în care este pozitionat obiectul tăios. În prima fază am făcut o incizie pe partea lombaro-nazala stângă. Pentru că în jurul lamei locul s-a cicatrizat, am fost nevoit ca, înainte de extracție, să o desprind de la locul unde a stat atâta timp. Lama avea o lungime de aproximativ 12 cm și era la circa 10 milimetri de carotidă, artera principală a gâtului și a capului. Ca să evit o posibilă hemoragie puternică, ca metoda de precauție i-am descoperit artera primitivă și externă, din zona gâtului, în cazul în care lama cuțitului ajungea la carotidă. Operația a durat aproximativ două ore și a fost un succes”, a declarat prof. dr. Vasile Costimescu, medic primar la Sectia ORL, din cadrul Spitalului Sf. Spiridon din Iasi.

Sursa: impact.md cu referire la bzi.ro

,