ACTUALIZARE Transportul în comun din Bruxelles a fost „paralizat” timp de 3 zile

ACTUALIZARE  14.30 Deşi site-ul oficial al Companiei de Transport Public din Bruxelles anunţa ieri aproape de miezul nopţii că traficul va fi reluat în dimineaţa acestei zile, astăzi anunţul a fost şters.   „Actualmente nu circulă niciun autobus, metrou sau tramvai”, aşa sunt  întâmpinaţi vizitatorii  site-ul oficial al Companiei, stib.be. Amintim că aceasta este a patra zi consecutivă când în capitala Belgiei nu circulă niciun mijloc de transport în comun.

Controlorul, angajat al Companiei de Transport Public din Bruxelles a fost chemat, sâmbătă, la faţa locului unde era produs un accident dintre un autobuz şi un vehicul privat, cu puţin timp înainte de ora locală 07.00, scrie într-una dintre comunicatele autorităţilor de la Bruxelles. El a fost lovit la cap de un prieten al şoferului maşinii implicate în accident. Agresorii lui au fugit după acest incident. Transportat de urgenţă la spital, bărbatul a murit după scurt timp, fiind deja în moarte cerebrală la sosirea ambulanţei.

În semn de prostest angajaţii Companiei de Transport Public din Bruxelles au întrerupt total activitatea reţelei de tramvaie, autobuze şi metrou, pe parcurul zilelor de sâmbătă, duminică şi luni.

În decursul zilei de luni, Ministrul de Interne Joelle Milquet, a avut o întâlnire cu reprezentanţii Companiei de Transport unde a discutat despre aplicarea unor măsuri suplimentare de protecţie. Tot în aceeşi zi a fost decisă reluarea activităţii începând de marţi dimineaţa, însă nu s-a anunţat dacă transportul ar putea cicula cu devieri de la grafic.

Victima, Iliaz Tahiraj, avea 56 de ani, iar de 29 de ani lucra ca angajat al Societăţii de Transport Public din Bruxelles.

foto: levif.be