România va participa la Eurovision! Inna a refuzat să participe

România a anunțat că va participa la concurs încă de anul trecut. Situația financiară, dar și lipsa de încredere și de socializare au dus la situația confuză de acum.

Dan Manoliu, şeful Departamentului Divertisment din Televiziunea Română şi coordonatorul din acest an al Selecţiilor Naţionale pentru Eurovision, a spus că a fost deja negociată şi cota de participare, 120.000 de euro, cu toate că s-a solicitat scăderea acestei sume. În urma calculelor făcute, Dan Manoliu a înaintat Consiliului de Administraţie al SRTV o propunere de buget în valoare de 200.000 de euro, sumă ce include toate cheltuieliile, inclusiv deplasarea şi cazarea în Baku, Azerbaidjan. Decizia urmează să fie luată de Consiliul de Administraţie în jurul datei de 20 ianuarie.

Coordonatorul proiectului Eurovision 2012 a mai spus că au fost făcute unele modificări în regulamentul concursului.  Astfel, compozitorii și interpreții vor avea la dispoziţie pentru înscrierea şi depunerea pieselor participante 15 zile, iar melodiile înscrise în concurs nu mai trebuie să fie în primă audiţie. Pot participa şi piesele lansate după 1 septembrie 2011.

Dan Manoliu consideră că a rămas suficient timp pentru organizarea preselecţiei deoarece reprezentantul României trebuie anunţat abia la data de 19 martie, la întâlnirea şefilor de delegaţii la Baku.

În urmă cu doi ani, la Eurovision 2010, România jubila când Paula Seling şi Ovidiu Cernăuţeanu au cântat „Playing with Fire” şi au ajuns pe locul al treilea. Paul Nancă, impresarul acestei melodii spune că este foarte importantă participarea la Eurovision, „cel puţin la fel de importantă ca participarea la Campionatul European de fotbal”, dar şi că „e important să existe o motivaţie puternică pentru compozitori şi interpreţi ca ei să se înscrie şi să se pregătească foarte bine”.

Paul Nancă mai spune că Ovi participă anul acesta la selecţia din Norvegia, la semifinalele ce vor avea loc pe 21 ianuarie.

Anul trecut, oficialii de la TVR  au contactat-o pe Inna, căreia i-au propus să reprezinte România la Eurovision. Discuţiile nu au mers mai departe, deoarece ea a refuzat, motivând că nu ar avea timp să se pregătească deoarece în perioada 22- 26 mai, când se desfăşoară la Baku concursul, are programate concerte. Pentru ca Inna să fie desemnată să reprezinte România, trebuia schimbat regulamentul și acest lucru s-a făcut apoi se renunţa la etapa concursului național.

Mihai Trăistariu, pentru care Eurovisionul a fost rampa de lansare spre o carieră internaţională,  a clasat România pe locul al patrulea la concursul din 2006 şi a adus cel mai mare punctaj. Mihai spune că „dacă ai o piesă bună, treci peste votul geopolitic”. „Eu unul am primit trei oferte de a participa la Eurovision din partea Maltei, a Belgiei şi a Republicii Moldova. O melodie am şi înregistrat-o. Nu m-am hotărât încă ce piesă voi alege, sigur pe cea mai bună pentru că nu vreau să ies pe un loc codaş”, a declarat artistul.

Sursa: evz.ro

 

, ,