Președintele Argentinei, Cristina Fernandez bolnavă de cancer

 Președintele Argentinei, Cristina Fernandez, este bolnavă de cancer tiroidian și va fi operată pe 4 ianuarie. Boala a fost descoperită pe 22 decembrie, în timpul unor analize medicale de rutină, a declarat purtatorul de cuvânt Alfredo Scoccimarro, citat deBBC News. Cancerul nu a ajuns în stadiul de metastază și nici nu a afectat ganglionii limfatici, a adaugat el, precizând că prognoza este buna.

Cristina Fernandez, în vârsta de 58 de ani, și-a început recent cel de-al doilea mandat de președinte al Argentinei, după victoria în alegerile prezidențiale. Sotul ei, fostul presedinte Nestor Kirchner, a murit anul trecut în urma unui atac de inima. Acum, Cristina Fernandez va renunța la funcția de președinte doar pentru 20 de zile, pană  la 24 ianuarie, fiind înlocuită de vicepreședintele Amado Boudou.
Corespondentul BBC in Buenos Aires, Daniel Schweimler, spune ca vestea a șocat Argentina, fiindcă președintele Fernandez este o persoana foarte energică, a promovat multe legi controversate și nu a arătat niciodată vreun semn de boala. Ea a fost realeasă în funcție în luna octombrie cu o majoritate covârșitoare, fiind extrem de populară în Argentina.

Cristina Fernandez a reușit să obțină o creștere economica importantă și a implementat o serie de măsuri sociale pentru popor. Moartea soțului ei a atras un val de compasiune și simpatie pentru ea.

Sursa: stirileprotv.ro

 

,