Prăbușire catastrofală în Beirut, Liban – Cel puțin 24 persoane și-au pierdut viața

 24 persoane au fost ucise şi alte 12 rănite în urma prăbuşirii, duminică seara, a unui imobil vechi la Beirut, a anunţat luni coordonatorul pentru situaţii de urgenţă al Crucii Roşii libaneze, Georges Kettane. Bilanţul clădirii prăbuşite în Beirut a ajuns la cel puţin 24 de morţi, dar ar putea creşte, anunţă autorităţile locale. Echipele de intervenție îi căutau luni pe cei despre care se crede că sunt prinși sub ruine, au anunțat oficialii libanezi.

Clădirea era una veche şi puternic afectată din cauza ploilor abundente din acea zonă. Se presupune că ploile cu caracter torenţial din ultimele zile au dus la prăbuşirea clădirii în care locuiau mai multe persoane. Blocul era locuit în special de muncitorii străini, care locuiau în Liban. Printre victime se numără sudanezi, filipinezi şi egipteni, împreună cu unii oameni libanezi, una dintre victime fiind o fată de 15 ani. Nu se cunoaşte, deocamdată, cauza concretă a prăbuşirii imobilului.
Autorităţile continuă căutările în Beirut, până la finalizarea unui bilanţ final al victimelor.

„Până acum, au fost scoase 24 de cadavre şi credem că mai sunt şi altele sub clădirea prăbuşită duminică seara”, a declarat un oficial al Crucii Roşii, Georges Kettaneh.
„Sperăm să descoperim oameni în viață. Sunt încă persoane dispărute”, a afirmat ministrul libanez al Sănătății, Ali Hassan Khalil, citat de postul de televiziune LBC.
Până în acest moment autorităţile libaneze nu au identificat cauzele prăbuşirii imobilului contruit în anii ’60. Cu toate acestea, unii specialişti susţin că de vină sunt fie unele fisuri apărute în structura măcinată de ploi a clădirii , fie săpăturile efectuate pe şantierelor din apropiere. Cauza prăbușirii ramâine o enigmă.

A fost ca un cutremur„, au declarat mai mulţi martori.