Miss America 2012

Titlul de Miss America 2012 a fost câștigat de Laura Kaeppeler, o tânără în vârstă de 23 de ani, din Kenosha, Wisconsin, care și-a câștigat astfel și o bursă de studii în valoare de 50.000 de dolari.

Laura, deținătoarea titlului de Miss Wisconsin, și-a întrecut frumoasele rivale, Miss Oklahoma, Betty Thompson (locul al doilea) și Miss New York, Kaitlin Monte (locul al treilea), într-o competiție strânsă, urmărită cu viu interes în Statele Unite. În competiția celor mai frumoase prezențe feminine din Statele Unite, locul al patrulea i-a revenit reprezentantei statului Arizona, Jennifer Sedler, urmată de Miss California, Noelle Freeman.

Kaeppeler a fost aleasă Miss America de un juriu format din şapte membri, iar concursul a fost transmis în direct de televiziunea ABC.

Tatăl câștigătoarei care se află la închisoare pentru fraudă elecronică, a declarat că în tipul concursului de frumusețe, inima lui a fost alături de Laura. Ea a afirmat că dorește ca toți copiii, ai căror părinți au fost întemnițați, să nu se mai simtă singuri, să aibă parte de îndrumarea părinților și o relație profundă. Ea a estimat că există mai mult de 2 milioane de copii cu câte un părinte în închisoare și ea a încercat sa îi încurajeze să spere, caci nu poți ști ce surprize îți poate oferi viața.
Jeff Kaeppeler, tatăl Laurei, a declarat: ”Ea ne-a învățat că Dumnezeu poate să transforme totul în bine, dacă l-ai lăsa. Am văzut un miracol”, a spus el în momentul în care fiica lui l-a numit cel mai bun prieten, și a dezvăluit pe scenă, câteva poze cu el.

Kaeppeler a fost încoronată drept regină a frumuseții după ce a răspuns la întrebarea adresată de Lara Spencer, de la „Good Morning America”, vizând eventuala orientare politică a celei ce va purta sceptrul de Miss America.

„În opinia mea, Miss America reprezintă orice cetățean din Statele Unite, așadar mesajul pe care aș dori sa-l adresez candidaților politici este tocmai că le revine sarcina de a reprezenta orice american”, a raspuns tânăra, subliniind că „în vremurile actuale, este necesar să se acorde o atenție sporită lucrurilor de care America are nevoie, în acest context, Miss America având la rândul său un rol important”.
Gala finală a reprezentat momentul culminant al unei săptămâni în care reprezentantele statelor americane au intrat în competitiții preliminare și s-au pregătit pentru marea finală.
Noua Miss America va purta acest titlu timp de un an cu posibilitate mândria de a-și reprezinte țara la Miss Univers.