Faimosul Menneken Pis din Bruxelles va purta căciulă de cârlan și opinci pe 27 august

Cu ocazia Zilei Naționale a Republicii Moldova, celebrul Menneken Pis din centrul orașului Bruxelles va fi îmbrăcat în costum național moldovenesc, informează un comunicat al Ambasadei R.Moldova în Regatul Belgiei.

Simbol al capitalei belgiene, celebra statuie va fi îmbrăcată cu cămașă națională, căciulă de cârlan, iar în picioare va purta opinci.

Una din faimoasele legende despre originea acestui „băiețel care face pipi”, spune că el a salvat Bruxelles-ul de la nimicire.
Cândva în timpul secolului al 14-lea, oraşul Bruxelles era asediat. Soldaţii inamici au încercat să arunce în aer zidurile oraşului plasând o bombă la baza acestora. Ei au fost însă spionaţi de pe ziduri de un băieţel care după ce soldaţii au plecat, a urinat pe fitil salvând astfel oraşul.

„Băiețelul” are o garderobă impresionantă de peste 750 de costume care sunt păstrate în Casa Regelui din Piața Mare vis-a-vis de Primărie.

Manneken-Pis a mai purtat straie moldoveneşti cu ocazia deschiderii noului sediu de al Ambasadei Republicii Moldova, în toamna lui 2006.