Europa preconizează legalizarea căsătoriei între homosexuali

Pentru prima dată în istoria sa, Parlamentul European a solicitat ca toate ţările europene să legalizeze uniunile între persoane de acelaşi sex, scrie lesoir.be.

Joi, 24 mai, la Strasbourg, a fost adopată o rezoluţie cu privire la luptă împotriva homofobiei. În documentul care nu are caracter obligatoriu, deputaţii europeni susţin că legalizarea „concubinajul şi căsătoriei” între homosexuali le oferă o mai bună protecţie a drepturilor lor fundamentale.

Salutând cele 16 ţări europene care au legalizat uniunile homosexuale sub una din aceste forme, Parlamentul European a invitat ca statele membre rămase, 11 la număr ” să facă acelaşi lucru.”

Aceasta este prima dată când Parlamentul European votează în favoarea uniunii legal recunoscute între persoane de acelaşi sex. În acelaşi text, deputaţii europeni cer ca statele membre al Uniunii să se asigure că homosexualii sunt protejaţi eficient, mai spune sursa citată.

Rezoluţia cere, în cele din urmă, Comisiei Europene de a extinde domeniul de aplicare a deciziei-cadru privind rasismul şi xenofobia pentru a include crimele bazate pe orientarea sexuală. Rezoluţia exprimă, de asemenea, îngrijorarea cu privire la atacurile asupra libertăţii de exprimare observate la reuniunile homosexualilor, din Rusia, Ucraina şi în Republica Moldova desfăşurate în ultimele săptămâni.

Sursa foto: steveheimoff.com

,