Este posibil ca Sergiu Nicolaescu să nu aibă parte de o slujbă religioasă de înmormântare

Trupul neînsufleţit al regizorului Sergiu Nicolaescu va fi incinerat sâmbătă, la ora 12.00, la crematoriul Vitan Bârzeşti din Bucureşti. Preotul Valentin Fotescu a declarat la România TV că incinerarea este un păcat şi nu se poate face slujbă pentru cei care aleg o astfel de metodă, după moarte.

Potrivit Mediafax, trupul neînsufleţit al regizorului Sergiu Nicolaescu va fi incinerat sâmbătă, la ora 12.00, la crematoriul Vitan Bârzeşti din Bucureşti.

Incinerarea va avea loc în cadru restrâns, nefiind permis accesul presei.

Preotul Valentin Fotescu spune că regizorul nu va putea avea o slujbă religioasă. „Trupul trebuie să se întoarcă în pământ, de asta se face înmormântare. Ca preot, eu nu pot merge să fac slujbă pentru cei incineraţi. Nu sunt de acord cu incinerarea nici ca preot, nici ca om. Fiecare alege ce i se întâmplă. Este păcatul lui pe care şi-l asumă. Biserica nu impune, dar sperăm să ţină cont„, a declarat preotul.

Arhiepiscopia Bucureştilor a făcut apel la familia lui Sergiu Nicolaescu să-l înmormânteze creştineşte, pentru a păstra renumele marelui regizor în conştiinţa poporului român în majoritate ortodox.

Sergiu Nicolaescu s-a stins din viață, joi, în urma unor complicaţii cardiace şi pulmonare severe, care nu au răspuns la tratamentul intensiv aplicat după ce regizorul a fost operat de peritonită.

Dana, soţia regizorului, a dat publicităţii un comunicat în care transmite presei că  interzice publicarea şi difuzarea de imagini de la înmormântare.