Emilia Romagna, Italia – Dalai Lama donează 100.000 de dolari pentru reconstrucţii

Dalai Lama, liderul spiritual al tibetanilor, a efectuat o vizită în Emilia Romagna. Această regiune din nordul Italiei a fost cumplit distrusă de seismele de acum o lună, care au provocat 27 de victime şi numeroase daune materiale. El a anunţat donarea sumei de 100.000 de dolari pentru reconstrucţie şi pentru cele 15.000 de persoane care şi-au pierdut locuinţele, informează cotidianul La Repubblica.

Potrivit şefului serviciului de protecţie civilă, Franco Gabrielli, 17.000 de locuitori sunt sinistraţi în urma cutremurelor violente care au lovit recent nordul Italiei, provocând 27 de decese şi sute de răniţi.

În vizita scurtă, dar semnificativă, a liderului spiritual tibetan la Mirandola, a fost însoţit de primarul localităţii şi de preşedintele regiunii Emilia Romagna, Vasco Errani.

Dalai Lama a oficiat o rugăciune specială pentru victimele cutremurului de acum o lună, care a avut sute de replici în ultimele săptămâni.

“Trebuie să fiţi curajoşi şi hotărâţi, acest lucru vă va ajuta să vă reconstruiţi casele şi să priviţi viitorul cu încredere. Văzând această distrugere masivă, am simţit o mare părere de rău. Doresc să conving persoanele să se gândească la viitor”, a spus Dalai Lama.

Dalai Lama, donase deja 50.000 de dolari pentru Crucea Roşie Italiană, departamentul din Emilia Romagna, în momentul sosirii sale la Mirandola, a anunţat că va dărui alţi 50.000 de dolari pentru victimele cutremurului şi pentru reconstruirea clădirilor distruse.

Papa Benedict al XVI-lea va vizita astăzi Emilia Romagna.

,