DreamWorks Animation creează un studio în China

Faimoasa comapanie americană a hotărât să-şi extindă activitatea în ţara cu cea mai surprinzătoare creştere economică – China. Societatea şi-a anunţat decizia vineri, printr-un comunicat de presă. DreamWorks Animation căruia îi datorăm o serie de succese ca “Shrek”, „Kung Fu Panda” sau „Motanul în cizme”, va crea un studio de producţie cinematografică în China, parteneriat cu grupurile locale.

Noua societate, numită Oriental DreamWorks, „se va consacra dezvoltării şi producţiei de filme chineze originale de înaltă calitate, animaţie sau documentare, destinate pentru piaţa locală şi pentru restul lumii”, se precizează în declaraţie.

În afară de crearea de conţinuturi, întreprinderea va opera în domeniul spectacolelor, parcurilor tematice, telefoniei mobile, internetului şi jocurilor video”, adaugă DreamWorks.

55% din acţiunile Oriental DreamWorks vor fi deţinute de companiile de stat chineze China Media Capital, Shangai Media Group şi Shangai Alliance Investment, celelalte 45% vor aparţine investitorilor DreamWorks. Studioul va avea un capital iniţial de 330 milioane dolari care trebuie să fie operaţional în acest an.

Decizia de a crea Oriental DreamWorks coincide cu vizita vicepreşedintelui şi probabil viitorului lider chinez, Xi Jiping, la Los Angeles.

Sursa: impact.md cu referire la france24.com

,