Criza din Grecia a favorizat creşterea cazurilor de îmbolnăvire cu HIV

Şeful organizaţiei Medici fără Frontiere din Grecia acuză autorităţile din Grecia că aplică o strategie greşită şi periculoasă în ceea ce priveşte sănătatea publică. Odată cu reducerea cheltuielilor din banii statului, grecii au redus şi programele de finanţare în domeniul sănătăţii. Unul dintre programele închise, viza consumatorii de droguri le oferea acestora seringi şi ace de seringă în mod gratuit, protejând astfel persoanele expuse, de îmbolnăvirea cu virusul HIV.

Numărul cazurilor de infectare cu virusul HIV/SIDA a crescut semnificativ în Grecia faţă de anul trecut. Organizaţia Medici Fără Frontiere acuză autorităţile de la Atena că renunţă la programe necesare din cauza austerităţii bugetare, relatează The Guardian. Conform lor, autorităţile au ignorat principalele cazuri de îmbolnăvire, în plus, au creat premize pentru amendarea celor vulnerabili, adică consumatorii de droguri.

Reveka Papadopoulou, director general al organizaţiei de caritate în Grecia, a declarat că în 2011 numărul cazurilor de îmbolnăvire a crescut cu 1.450 la sută în centrul Atenei faţă de 2010