Cea mai în vârstă europeancă împlinește 114 ani

Ce a mai în vârstă europeancă este franțuzoiaca, Marie-Therese BARDET. Ea s-a născut pe 2 iunie 1898 la Lorient. Aceasta şi-a sărbătorit împlinirea celor 114 ani într-un azil de bătrâni alături de familia sa, scrie lanouvellegazette.be.

Femeia este a 6-a cea mai bătrână persoană din lume, conform listei de „supercentenari”, validată la nivel mondial de către cercetătorii amatori din întreaga lume a „Grupului de cercetare în Gerontologie”, care identifică şi validează certificatele de naştere ale persoanelor de peste 110 ani, scrie Grg.org.

Înaintea Marie-Therese BARDET, în lista celor 71 de „supercentenari” actualizată la 27 mai, se află doi americani şi o japoneză de 115 ani, iar pe locurile 4 şi 5 două japoneze de 114 ani.

Nu există nici un organism oficial pentru a stabili ştiinţific care este el mai în vârstă om din lume, având în vedere modificări ale legislaţiei privind certificatele de naştere.

Lista de „supercentenarii” include numai pe cei a căror familie sau de ei înşişi au fost dispuşi să facă cunoscut şi cărora le-a fost posibil să găsească actele de stare civilă cu ajutorul cărora a fost posibilă să se afle data naşterii lor.

Totuşi, cea mai vârstnică persoană din lume, cunoscută, este Besse Cooper, o americancă născută la 26 august 1896.