Bill Gates împlinește 56 de ani !

Bill Gates, cofondatorul Microsoft Corporation, își serbează azi  ziua de naștere. Gates este unul dintre cele mai sonore nume din lume. Este cunoscut în primul rând ca şi creator al imperiului Microsoft, cel care a revoluţionat practic utilitatea şi folosirea unui calculator.

Bill Gates şi prietenul său apropiat Paul Allen au pus bazele propriei companii, Traf-O-Data. Ei au dezvoltat un mic computer pentru a măsura fluxul de trafic. Din acest proiect au câştigat în jur de 20.000 $. Proiectul Traf-O-Data a ajuns la capăt atunci când Bill Gates a plecat de la colegiu. În 1973, el a plecat de acasă pentru a urma Universitatea Harvard. El nu ştia ce să facă, aşa că şi-a înscris numele pentru admitere. El a urmat cursurile standard pentru boboci, cu excepţia celor mai dificile cursuri de matematică de la Harvard. S-a descurcat bine, dar nu şi-a găsit totuşi locul acolo.

După un an, Bill Gates a abandonat universitatea de la Harvard, după care a format Microsoftul. Viziunea Microsoft este „Un computer pe fiecare birou şi software-ul Microsoft pe fiecare computer”.

In 1985 lanseaza prima versiune a sistemului de operare Windows, iar in 1989 Microsoft Office, cel mai popular pachet de aplicatii pentru birou. In anul 2000, impreuna cu sotia sa, Melinda French, cu care s-a casatorit in 1994 si cu care are trei copii, infiinteaza fundatia de caritate „Bill and Melinda Gates”. Anul 2005 ii aduce titlul de „Cavaler al Imperiului Britanic”, acordat de Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii.

La data de 15 iunie 2006, Bill Gates îşi anunţa retragerea din Microsoft începând cu luna iulie a anului. Însă compania Microsoft înfiinţată de acesta este o bună competiţie pentru alte companii de software, continuând să fie un model sau un punct de plecare multe decenii de acum înainte.

Bill Gates este cel mai bogat american, cu o avere de 66 miliarde dolari.

,