Annie Clark – o fetiță FĂRĂ MÂINI, a câştigat un concurs național de caligrafie

Annie Clark, în vârstă de 7 ani, s-a născut fără mâini. Însă acest lucru nu pare să fie o problemă pentru fetița, care a câștigat un concurs național de caligrafie.

Annie Clark a fost una dintre cei doi câștigători ai competiției care s-a ținut la Wilson Christian Academy din West Mifflin, Pennsylvania.

Fetița de clasa I a fost premiată cu Premiul Special pentru Caligrafie Excelentă pentru Copiii cu Dizabilităţi, răsplătit cu 1000 de dolari de compania care sponsorizează evenimentul.

După ce a acceptat premiul, Annie a demonstrat celor din sală cum reuşeşte să scrie caligrafic: fetiţa ţine strâns stiloul cu ajutorul încheieturilor, iar prin exerciţiu scrisul a devenit o abilitate naturală.

“Este un elev foarte conştiincios, care tinde spre perfecţionism”, spune profesoara sa. “Era foarte hotărâtă să înveţe să scrie frumos. Când are de scris ceva, se străduieşte ca scrisul să fie cât mai clar, atunci devine şi ea mândră de munca ei.”

În ciuda dizabilităţii sale, fetiţa a învăţat să folosească foarfecele şi lipiciul pentru lucrările practice de la şcoală. De asemenea, reuşeşte să se îmbrace singură, să se hrănească, să înoate şi să meargă pe bicicletă.

,