Accident tragic de autocar în Elveția: 28 morți dintre care 22 copii

Cel puțin 28 de persoane, printre care 22 de copii, au murit, aseară, în urma unui accident produs în Elveţia, când un autocar plin cu turişti a intrat în zidul unui tunel.

Premierul belgian Elio di Rupo a decretat astăzi o zi de doliu național în Belgia, în memoria celor 28 de victime ale tragedei care a avut loc aseară în Elveția.

Vicepremierul belgian Laurette Onkelinx a confirmat moartea a 28 de oameni, dintre care 22 de copii. Aceasta a precizat că cei 24 de copii răniți sunt, majoritatea, în stare gravă, trei aflându-se în comă, iar cei doi șoferi ai autocarului au murit.

Autocarul era plin cu copii belgieni care se întorceau în țară după o vacanță petrecută la schi în Elveția.

Este cel mai grav accident produs pe drumurile elvețiene, peste 300 de oameni și opt elicoptere deplasându-se la locul tragediei pentru a ajuta la operațiunile de descarcerare a victimelor. Copiii aveau în jur de 12 ani.

În tunelul din apropierea oraşului Sierre (sudul Elveţiei), şoferul autocarului, care transporta turişti din Belgia, a pierdut controlul volanului şi s-a izbit de un zid al tunelului.

Procurorul elvețian care se ocupă de caz a precizat că autocarul era nou și era echipat cu centuri de siguranță, iar firma de transport este una dintre cele mai bune.

Prim-ministrul Vlad Filat a adresat un mesaj de compasiune omologului său belgian Elio DI RUPO. În mesaj se spune:

EXCELENŢĂ,
Am aflat cu un sentiment de adîncă tristeţe despre tragicul accident rutier produs în sudul Confederaţiei Elveţiene la 13 martie curent, care s-a soldat cu decesul a 28 de cetăţeni belgieni, majoritatea fiind copii ce reveneau din vacanţă.

În acest moment tragic, în numele Guvernului şi al meu personal, ţin să exprim profundul nostru regret şi vă rog să transmiteţi condoleanţe şi întreaga noastră compasiune familiilor îndoliate ale victimelor şi tuturor celor afectaţi de tragicul accident”.

Sursa: impact.md cu referire la dailymail, AFP si evz.ro

,