Accident groaznic la Iaşi – O maşină a fost lovită de un tren

Trei persoane au murit, iar o alta a fost grav rănită, miercuri, după ce autoturismul în care se aflau a fost lovit de un tren, la o trecere de cale ferată, la ieşirea din municipiul Iaşi, în zona societăţii Antibiotice, la bariera Unicari. Accidentul s-a petrecut în jurul orei 9.00.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Iaşi, la faţa locului au ajuns mai multe ambulanţe şi două echipaje de descarcerare.

În urma impactului deosebit de violent, maşina a fost împinsă 500 de metri.

„E cumplit ce vedem aici. Sunt trei persoane încarcerate, pe care încercăm să le scoatem dintre fiare”
, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Iaşi, Silvia Spiridon. La rândul său, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Iaşi, Mădălin Ţăranu, a precizat că în autoturism se aflau patru persoane, iar în urma accidentului trei dintre acestea au murit, cea de-a patra fiind grav rănită.

Semnalele acustice şi luminoase erau în funcţiune. Şoferul ar fi trebuit să oprească şi să se asigure, lucru pe care nu l-a făcut. Potrivit coordonatorului SMURD Iaşi, medicul Diana Cimpoeşu, cele trei persoane decedate sunt membri ai aceleiaşi familii – tată, mamă şi fiică.

Trenul implicat în accident aparţine companiei Regiotrans şi se deplasa pe ruta Hârlău-Iaşi. În tren se aflau aproximativ 150 de pasageri, fără ca vreunul dintre aceştia să fie rănit.

În prezent, circulaţia feroviară în zonă este întreruptă.

Sursa: impact,md cu referire la bzi.ro şi mediafax.ro

,