Satul femeilor cu părul lung (Foto)

O localitate din China a devenit foarte cunoscută pentru păstrarea tradițiilor sacre în legătură cu părul femeilor. Femeile băștinașe care trăiesc în satul chinez Yao Huangluo sunt renumite pentru faptul că acestea au parul lung, pe care îl taie o dată în viaţa lor, la 16 ani, înainte de a începe ”căutarea unui soţ”.

Locuitorii satului Huanlo onorează tradiția, care spune că bogăţia, longevitatea și norocul în viață, nu îl aduce altceva decât un păr superb pe care femeile să îl poarte cu mare grijă ca pe un dar divin. Timp de secole, numai soțul avea dreptul să se minuneze și să poată vedea părul superb al femeii sale şi numai în ziua nunţii. Regula însă permitea copiilor să vadă și să-și ajute mama la îngrijire părului, ocazie prin care fetițele sunt învățate de mici despre valoarea părului.

Vara şi toamna, acestea își spală părul în râu, apoi îl ascund cu grijă sub un prosop. O periodă a fost chiar o regulă ca un om (fie local sau străin), care a văzut părul femeii, a fost obligat să trăiască în familia ei timp de trei ani ca sotul ei. În 1987, din fericire, legea a fost abrogată, iar femeile din China au avut ocazia să-și demonstreze părul negru, lung și frumos.

În mediu lungimea părului femeilor din acest sat este de 1,67 metri. Cele mai vârstnice, cărora le-a fost tăiat părul doar la vârsta de 16 ani, se pot lăuda cu lungimi mai mari.  Pentru recordul mondial pe care îl deține la acest capitol, localitatea a obținut un loc bine meritat în Cartea Guiness.