Pisica Albastru de Rusia

Pisicile au evoluat de la animal prădător, la cel de companie. Noua postură se asociază perfect cu caracterul leneş şi aspectul drăgălaş. Rasele de pisici reprezintă nu doar o diferenţă de aspect, ci şi de comportament. Comportamentul, la fel ca şi culoarea sau forma specifică unei specii, devine o trasatură ereditară.Când vine vorba despre alegerea unei specii anumite de pisici ne dorim adesea un animal drăgălas, nu prea inresistent sau gălăgios, care să mieune puţin, să nu strice lucrurile din casă, să nu fie agresivă cu oaspeţii şi poate cel mai important, să fii sigur de afecţiunea şi dragostea necondiţionată de care sunt capabile. Pentru toate ceaste dorinţe, specialiştii recomandă specia de pisică Albastru de  Rusia.

Albastru de Rusia – Numele acestei specii provine de la aspectul caracteristic culorii blănii. Deşi pare a fi imposibil o culoare albastră pentru pisici, totuşi, blana acestei specii este de culoarea albastru-gri cu vârfurile argintii, ca o expresie diluată a genei de negru.  Blana este dublă, scurtă şi mătăsoasă, în plus, năpârleşte foarte puţin, însă trebuie îngrijită.

Locul de origine este zona Arhanghelsk, Rusia. Este o rasă naturală, rezultată în mod spontan, nefiind rezultatul încrucisarilor selective dintre alte pisici.

Dimensiunile corpului variază de la mediu spre mare, cu un corp graţios şi elegant. Colţurile gurii, usor ridicate, dau feţei o expresie zâmbitoare, ceea ce reprezintă o caracteristică a rasei. Ochii sunt de culoare verde intens. Urechile mari, late la baza, sunt îndreptate înainte. Pielea urechilor este subţire, acoperită cu un puf fin. Corpul are oase fine, muşchi bine dezvoltaţi şi o graţie deosebită.

Pisicile din rasa Albastru de Rusia au un temperament liniştit, calm, fiind foarte afectuoase. Sunt active, jucăuşe, se împrietenesc uşor cu alte animale mici, fie câinii  sau alte pisici, nu suportă zgomotele puternice şi agitaţia.Convieţuirea spontană cu alte animale mature se dovedeşte a  fi problematică.

O trăsătură mai puţin cracteristică pisicilor este faptul că cele din această specie, nu sunt nicioadată insistente, chiar dacă au obiceiul sa-si urmeze stăpânul peste tot. Este tacuta, silentioasa si foarte discreta.

Afecţiunea Albastrei de Rusia se îndreptă către o singură persoană şi devine atât de ataşată de aceasta, încat ajunge să o considere centrul universului ei. Este o pisica foarte curata care suporta foarte bine atât frigul, cât şi cădura. Deşi este jucăuşă, nu are obiceiul de a distruge lucrurile, precum pisicile din alte rase.

Albastra de Rusia este o pisica foarte sensibila, care sunt nervoase dacă e tratate cu indiferenţă de stăpân. Miaună rar, iar vocea este caldă, plăcută la auz.