În Chișinău a fost inventat un nou tip de parcare: direct pe ”Zebră”!

Astăzi am primit câteva poze de la un vizitator Impact.md. Imaginile simple oglindesc o realitate revoltătoare. Pe trecerea de pietoni din fața primăriei Municipiului Chișinău a fost parcată o mașină.

Dacă pentru unii șoferi ”Zebra”  devenit parcare, unde se uită poliția rutieră?

Regulamentul zice așa: ”Poliția rutieră poate dispune ridicarea și depozitarea în locuri special amenajate a vehiculelor staționate neregulamentar pe partea carosabilă sau care constituie un obstacol pentru circulația publică. De asemenea se aplică amenzi sau după caz un avertisment. ”

Faptul că multe permise de conducere au fost obținute prin căi mai puțin legale, indică spre prostia din trafic și cu părere de rău, conduc la multe accidente rutiere. Acest lucru nu este nici noutate și nici constatare, fiindcă lucrurile nu se schimbă, chiar dacă s-a schimbat conducerea.

Poate schimbările vor apărea odată cu viitoarele generații și asta pentru simplul motiv al mentalității societății bolnave în care trăim. Regulile de bun simț în trafic sunt aceleași cu care conștiința noastră interacționează cu lumea din jur și ca să mă exprim pe înțelesul oricui: ”Dacă esti porc, esti porc oriunde!”.

Îmi permit cu acestă ocazie să zic niște sfaturi celor care urcă la volan în fiecare zi și uită uneori că au fost pietoni. Nu vă parcați oameni buni mașina pe ”zebră”, pentru că prin acele locuri trebuie să treacă strada pietonii și dacă vor merge peste mașină, veți fi Cei care vor striga cel mai tare. Trebuie să știți că în loc de claxon există frâna, iar în loc de acceleraţie poţi să dai radioul puţin mai tare şi telefonul mai încet și nu în ultimul rând să încerci să te relaxezi oricât te-ar stresa şeful, soțul, sau după caz soția, copiii, sau oricine altcineva.

,