Ce face Europa pentru românii basarabeni?

De-a lungul timpului, țările românești au fost un zid de apărare pentru civilizația europeană, însă ce face Europa pentru ca să le  mulțumească pentru acest zid datorită căruia sultanul Baiazid nu a dat ovăs calului său din pristolul de la Roma? Timpul a trecut, suntem în era când Europa pentru noi reprezintă un Dumnezeu de care nu ne putem lepăda. Oamenii au ajuns să vorbească mai mult de integrare europeană decât de faptul că copii lor sunt abandonați, flămânzi. Pentru această Europă oamenii se leapădă de istorie, tradiție, obicei, credință. Dar nimeni nu-și pune întrebarea, noi, românii basarabeni, suntem doriți în Europa? Politicienii noștri ne vorbesc zilnic despre integrarea europeană, știind cu siguranță că în contextul actual nu-i posibilă o integrare în UE, iar noi atât de îndobitociți suntem că chiar îi credem. UE nu va accepta o țară ca Republica Moldova din două motive:
– Nivelul scăzut de trai
– Conflictul de pe Nistru
Adesea vorbesc cu cetățeni care își doresc integrarea în UE și le propun cea mai simplă modalitate de integrare în UE – Unirea Basarabiei cu România. Toți doresc în UE dar fără România, fără să-și dea seama că fără Unire nu-i posibilă integrarea în UE. Istoria ne dovedește că Europa tot timpul a trădat. Dacă nu vom deschide ochii și nu vom privi adevărul așa cum este riscăm iar să fim o monedă de schimb între UE și Rusia. Basarabia pentru UE reprezintă o piesă de schimb, noi vă dăm Basarabia, iar  voi ne dați liniște și pace la hotar.

În ultimul timp se tot face zarvă pe problema respectării drepturilor omului promovată atât de mult de europeni, dar de dreptul nostru al Românilor de a fi acasă la ei se uită. Unirea Basarabiei cu România este un drept al meu care mi se încalcă. Buneii noștri nu au dorit în URSS și din acest motiv au fost omorâți în Siberia, ce face Europa pentru ca acest drept al nostru să fie respectat? Nu face nimic, ba din contra ne impune să respectăm drepturile unor categorii de oameni care sunt total străini pământului nostru. Adesea am auzit pe la știri că unele țări făceau probleme pentru faptul că România acordă cetățenia română basarabenilor, oare asta nu este o încălcare a dreptului meu de a avea cetățenia statului meu?

Nu mai visați la integrarea Republicii Moldova în UE, asta nu se va întâmpla niciodată, Rusia nu va permite așa ceva, în schimb ea nu ne poate interzice să revenim acasă, adică să ne Unim cu țara mamă – România ceea ce înseamnă o integrare automată în UE. Nimeni nu poate sta în calea Unirii între frați doar dacă frații doresc să se Unească. Putin și Kiril vor constitui un nou URSS numit mai europenește Euroasia. În acest imperiu este văzută și Republica Moldova integrată. Chiar și patriarhul Kiril ne-a spus nu o dată, “Republica Moldova face parte din sfânta Rusie”  ce alte dovezi mai trebuie. Coloana a cincea a Rusiei din Moldova muncește la greu pentru ca visul lui Putin să devină realitate. Dacă nu vom acționa la timp vom fi integrați cu forța în Euroasia, așa cum am fost integrați și în URSS. Această integrare ne va fi fatală!

Nu trebuie să așteptăm Europa să facă ceva pentru noi, nu va face nimic. Dacă dorim cu adevărat să trăim într-o lume civilizată trebuie să ne Unim cu  țara mamă, altfel ne așteaptă Euroasia. Dar dacă nu ne vom mișca la timp să nu ne plângem, ne merităm soarta. Unica soluție ca Republica Moldova să facă parte din familia Europeană este Unirea Basarabiei cu România, altă variantă vorbită de politicienii de la Chișinău este o minciună grosolană. De 20 de ani tot se vorbește și nimic nu se face, vin partide la putere cu Europa pe buze și pleacă cu banii Europei la pensie, iar noi rămânem cu visul la ea.

Autor: Alexandrin Moiseev