Primul model auto cu airbag pentru pietoni – Volvo V40 (video)

Actuala ediție a Salonului auto de la Geneva are o vedetă neașteptată pentru fani și cunoscători – noul model compact V40 – primul autoturism dotat cu un airbag mare pentru pietoni.

Producătorul auto suedez Volvo, a pregătit un model special gândit pentru gusturile șoferilor europeni, dar mai ales, pentru liniștea și protecția pietonilor în cazul unor accidente rutiere.

Noul model V40, un hatchback cu cinci uși de dimensiuni compacte și pretenții premium, va oferi, în premieră absolută, un airbag pentru pietoni. Detaliile privind această invenție urmează a fi devolate înaintea lansării comerciale a mașinii.

Modelul suedez vine și cu întreaga pleiadă de sisteme de siguranță active și pasive puse la dispoziția șoferului și pasagerilor, între care ”Pedestrian Detection” cu Full Auto Brake şi ”City Safety”, care trebuie să facă uitate coliziunile provocate de neatenție, la viteze de până la 50 km/h.Cu o lungime de 4,37 metri, V40 va face trecerea de la hatch-ul cu alură de coupe compact C30, la sedanul de clasă medie S60, o sarcină preluată de la fostul sedan S40 (ieșit din producție). Noul Volvo va pune la dispoziția clienților o gamă varită de motorizări (benzină și diesel), conectate standard la un sistem start-stop, precum și transmisii manual și automate.Pe V40 va fi lansat și primul motor Volvo cu emisii de dioxid de carbon situate sub 100 de grame pe kilometru – mai exact, 94 g/km. Este vorba de o unitate turbodiesel de 1.6 litri.Peste trei sferturi din cele 90.000 de unități V40 pe care Volvo țintește să le comercializeze anual ar urma să rămână în Europa.