Moldova lansează prima loterie naţională cu Amaya

Locuitorii Republicii Moldova vor putea să participe la o nouă SMS loterie care va începe duminică, după lansarea oficială în această săptămână a primei Loterii Naţionale.

Jocul de noroc prin SMS este relativ nou, cunoscut pe plan local ca „Milioane pentru Moldova”, este rezultatul unui acord de 20 de ani exclusiv semnat în septembrie 2011 între Republica Moldova şi firma canadiană de tehnologie Amaya Gaming Group, relatează GamingIntelligence.

În conformitate cu termenii acordului, platforma de jocuri Amaya coordonează cu toate operaţiunile de jocuri de stat din Europa de Est, care va include în cele din urmă, terminale de video loterie (VLTs), pariuri sportive şi jocuri de noroc on-line.
„Suntem foarte încântati să implementăm prima soluţie pentru jocurile de noroc şi să o punem în aplicare în Republica Moldova”, a spus David Baazov, preşedinte si director executiv al Grupului de Gaming Amaya şi al proiectului pentru jocuri de inteligenţă „Hot 50 winner”. „Tehnologia noastră unică de SMS-uri este un mijloc foarte eficient de dobândire a clientelei participante la loterie, aşa cum se cunoaşte faptul că dispozitivele mobile devin din ce în ce mai utilizate în viaţa de zi cu zi a oamenilor din intreaga lume.” a mai adăugat directorul Amaya.

„Loteria Naţională a Moldovei îşi propune să ofere pentru toţi jucătorii de loterie şanse egale de câştig şi de asemenea, pentru a aduce beneficii la bugetul de stat, care vor fi direcţionate către educaţie, sănătate, sport, cultură şi zone vulnerabile”, a declarat Victor Barbăneagră, ministru adjunct al Finanţelor al Republicii Moldova, „Vrem să urmăm exemplele bune din alte ţări cu experienţă în acest domeniu şi să promovăm transparenţa şi jocul cinstit.”

Sursa: impact.md cu referire la gamingintelligence.com

,