Donaţie colosală pentru Universitatea Oxford

Universitatea Oxford, (Oxford University), este cea mai veche universitate din lumea anglofonă, fiind localizată în orașul Oxford din Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord. Deși o dată precisă nu poate fi determinată, datarea în timp poate să meargă înapoi către secolul al 11-lea, dar cu siguranță anul 1167 poate fi privit ca un an esențial în creșterea sa spectaculoasă.

Mica Ertegun, văduva fondatorului Atlantic Records, Ahmet Ertegun, a făcut o donaţie de peste 26 de milioane de lire sterline Univesității din Oxford.

Aceasta este una dintre cele mai mari donații din istoria de 900 de ani a instituţiei şi va fi folosită pentru a înfiinţa mai multe burse în domeniul umanist, scrie The Telegraph.

Programul de burse în domeniul umanist „Mica şi Ahmet Ertegun” le va da studenţilor din toată lumea şansa de a studia subiecte ca literatura, istoria, muzica, istoria artei, studii asiatice, studiul Orientului Mijlociu şi arheologie.

Pentru început vor fi instituite 15 burse, urmând să se ajungă la 35 de burse anual.

Mica Ertegun a declarat: „Pentru Ahmet şi pentru mine, una dintre cele mai mari bucurii ale vieţii a fost studiul istoriei, muzicii, limbilor străine, literaturii, artei şi arheologiei”.

„În aceste vremuri, când există atâta tulburare în lume, cred că este extrem de important să încurajăm acele lucruri care transcend timpurile, care leagă oamenii din toate culturile şi îmbogăţesc capacitatea oamenilor de a se întelege şi de a face lumea un loc mai bun”, a mai spus aceasta.

Donaţia este cea mai mare acordată vreodată facultăţii de ştiinţe umaniste de la Oxford şi una din cele mai mari din istoria universităţii.

Sursa: impact.md cu referire la rtv.net

,