A fost găsit ucigașul lui Vadim Dimitrenco

Un adolescent din Rusia de doar 17 ani este învinuit de uciderea lui Vadim Dimitrenco, pe care presa rusească l-a numit „campionul Moldovei la box”. Vadim se stabilise cu traiul în Rusia.

Tânărul care l-a ucis pe Vadim Dimitrenco în încercarea de a-l jefui, a fost reținut în orașul Celiabinsk (Rusia), scrie presa rusă livenews.ru.
Adolescentul crescuse la o casă de copii. În încercarea de a-l jefui, mai întâi l-a văzut pe moldovean întins pe un scaun şi, crezând că acesta este beat şi doarme, a încercat să-i fure portmoneul din buzunar. Acesta însă l-a observat și l-a îmbrâncit. Hoţul a scos cuţitul şi l-a înjunghiat pe Dimitrenco de mai multe ori. În urma rănilor cauzate, victima a decedat. Organele de anchetă din Rusia au deschis un dosar penal pe numele adolescentului infractor.
În 2008 Vadim Dimitrenco primise cetăţenia Federaţiei Ruse şi, împreună cu soţia sa, au trecut cu traiul în or.Celiabinsk. El se pregătea să vină la Chişinău pentru a-şi vizita tatăl bolnav, dar nu a mai apucat.
„Încă nu ne vine să credem că ni s-a putut întâmpla o asemenea nenorocire. El ieşise să cumpere ţigări, dar a murit înjunghiat. Tatiana, soția lui, a suferit enorm de mult. Îşi doreau atât de mult un copil în acest an!”, a declarat pentru lifenews.ru Svetlana, o prietenă a familiei Dimitrenco.
Vadim Dimitrenco avea studii în domeniul medicinei și lucra în calitate de masor, devenind unul din cei mai buni specialişti care practicau masajul din oraşul Celiabinsk.

,